h

2006: Kamerverkiezingen

23 november 2006

SP grootste partij in Vreewijk: uitslagen verkiezingen per wijk

De SP is de grootste partij in alle stembureaus in Vreewijk, waar de SP bewoners ondersteunt in het verzet tegen de sloopplannen voor de wijk. Afgelopen maandag was SP-Kamerlid Krista van Velzen er nog op bezoek.

Lees verder
23 november 2006

Ook in buitengebied afdeling forse verkiezingswinst

Ook in het buitengebied dat onder de SP afdeling Rotterdam valt, heeft de SP grote winst geboekt. In Ridderkerk, Zwijndrecht en Middelharnis verviervoudigde het aantal SP-stemmen, in veel andere plaatsen verdriedubbelde de steun voor de SP. Een overzicht per gemeente:

Lees verder
23 november 2006

SP tweede partij van Rotterdam!

52.440 stemmen in Rotterdam, 17,6 procent. Daarmee is de SP de tweede partij van Rotterdam in stemmenaantal, groter dan CDA en VVD. Een feestje waard: de SP'ers die niet naar de Melkweg in Amsterdam gingen konden terecht op het SP-kantoor aan de Vijverhofstraat om de uitslagen te volgen en te vieren. Het was druk, het werd laat, iedereen keek vol spanning naar de TV en het werden 25 zetels!

Lees verder
21 november 2006

Laatste folderoffensief bij Rotterdam Centraal

De laatste loodjes van de campagne... SP'ers flyeren vandaag en morgen in de ochtend- en avondspits bij Rotterdam Centraal, om reizigers eraan te herinneren te gaan stemmen woensdag. Ook nog meehelpen uitdelen morgen? Geef je op!

Lees verder
20 november 2006

Dit Keer SP, vertelt De Hef de Rotterdammers

Dit Keer SP! is de boodschap die sinds vanavond boven de Stieltjesstraat aan De Hef hangt. Enkele SP'ers, waaronder SP-Kamerlid Krista van Velzen, hingen vandaag een reuzenspandoek van 18 bij 3 meter op aan de voormalige spoorbrug, om mensen op te roepen woensdag SP te gaan stemmen... en veel Rotterdammers moedigden ons met getoeter aan.

Lees verder
19 november 2006

Jan op alle verkiezingsborden

De SP is overal in de stad te zien. Twee keer per week rijden de plakploegen uit om alle verkiezingsborden in de stad van SP-posters te voorzien. Op ieder verkiezingsbord is Jan Marijnissen terug te vinden, aan lantaarnpalen zijn kartonnen borden bevestigd, en overal zijn NU SP-stickers geplakt... Wil je nog meehelpen met plakken deze week? Geef je op!

Lees verder
19 november 2006

Theo Cornelissen: ' Kansen bieden, in plaats van zwaarder straffen!'

Theo Cornelissen, nummer 25 van de SP-kandidatenlijst Fractievoorzitter van de SP in Rotterdam, Theo Cornelissen, trad dit weekend op in de Rotterdamse bibliotheek. De nummer 25 van de SP-kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 november nam daar deel aan een verkiezingsdebat met onder ander Mark Harbers (VVD, nummer 26) en Chantal Gill'ard van de PvdA (plek 20).

Lees verder
19 november 2006

ROODies op nachtcampagne

Waar kun je op zaterdagavond beter campagnevoeren dan in de kroeg? Dat is precies wat ROOD gisteren deed. SP-jongeren gingen op popcampagnetocht langs onder andere Baroeg, Waterfront, Exit, Rotown, Stalles, de Consul en tussendoor overal op straat. Iedereen kreeg een folder, barmannen kregen SPonsjes voor de afwas, en de WC's werden behangen met NU SP-stickers.
Enkele foto's:

Lees verder
19 november 2006

Harry van Bommel op campagne in Rotterdam

Op zaterdag 17 oktober bracht Harry van Bommel een bezoek aan Rotterdam. Allereerst samen met de Rotterdamse fractievoorzitter Theo Cornelissen en enkele Rotterdamse leden naar het multiculturele verzorgingshuis Leeuwenhoek midden op de kleurrijke Kruiskade.

Lees verder
17 november 2006

SP-Kamerlid Krista van Velzen roept Vreewijk uit tot monument

Krista van Velzen, Tweede-Kamerlid voor de SP
Op maandag 20 november vanaf 15.00 is Krista van Velzen, Tweede-Kamerlid voor de SP, op bezoek in de Rotterdamse wijk Vreewijk, samen met de Rotterdamse SP-fractie. Al jaren gaat de fractie elke twee weken in een andere Rotterdamse buurt op stap onder de noemer; ‘Buurten in de Wijken’. In het tuindorp is er al maanden protest tegen de sloopplannen voor de wijk. Krista van Velzen gaat met bewoners in gesprek om zich te informeren over het verzet in de buurt. Vervolgens roept ze Vreewijk symbolisch uit tot monument.

Lees verder

Pagina's

U bent hier