h

Theo Cornelissen: ' Kansen bieden, in plaats van zwaarder straffen!'

19 november 2006

Theo Cornelissen: ' Kansen bieden, in plaats van zwaarder straffen!'

Theo Cornelissen, nummer 25 van de SP-kandidatenlijst Fractievoorzitter van de SP in Rotterdam, Theo Cornelissen, trad dit weekend op in de Rotterdamse bibliotheek. De nummer 25 van de SP-kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 november nam daar deel aan een verkiezingsdebat met onder ander Mark Harbers (VVD, nummer 26) en Chantal Gill'ard van de PvdA (plek 20).

Theo Cornelissen,  fractievoorzitter SP Rotterdam, aan het woord
Het verkiezingsdebat, georganiseerd door '010-actueel' in de Centrale Hal van de bibliotheek, ging over alle belangrijke verkiezingsthema's. Van sociaal beleid tot veiligheidsbeleid en criminaliteitsbestrijding. Cornelissen nam het onder andere op voor de armen in Nederland. Daar zijn er veel te veel van. De SP wil dat de mensen op het sociaal minimum er tien procent op vooruitgaan.
Op het podium..
In de discussie over straffen en criminaliteit stelde dat al het gepraat over zwaarder straffen populisme is. Het werkt niet en niemand is er mee gediend. Meer investeren in preventie en vanaf dag één met delinquenten aan de slag om ze weer op het juiste spoor te krijgen, een opleiding bieden en kans op werk - dat zijn betere oplossingen.
Cornelissen stelt op zijn weblog dat hij zeker in de Tweede Kamer gaat als hij gekozen wordt. Dat kunt u hier lezen
In de bibliotheek

U bent hier