h

Harry van Bommel op campagne in Rotterdam

19 november 2006

Harry van Bommel op campagne in Rotterdam

Op zaterdag 17 oktober bracht Harry van Bommel een bezoek aan Rotterdam. Allereerst samen met de Rotterdamse fractievoorzitter Theo Cornelissen en enkele Rotterdamse leden naar het multiculturele verzorgingshuis Leeuwenhoek midden op de kleurrijke Kruiskade.

Harry in Rotterdam

Voor de stemmen was het niet nodig, bijna de helft van de Surinaamse bewoners zei al van plan te zijn op de SP te stemmen. Harry werd dan ook warm ontvangen. Evenals zijn slagroomsoesjes in het kader van 'na het zuur van Balkenende komt het zoet van de SP'. De bewoners en de bewonerscommissie wilden nog wel van alles aan Harry kwijt. Over de onvolledige AOW, over de Wmo, enzovoort. De directeur sprak ondertussen met Theo Cornelissen over de onrust die het gevolg is van de gedwongen verhuizing naar een plek buiten de wijk, in verband met renovatie.
Ineke Palm, voorzitter van de SP afdeling, heeft met de bewonersorganisatie afgesproken om met alle bewonersorganisaties van Humanitas nog eens bijeen te komen om te praten over de Wmo.

Het zoet van de SP

Na de Leeuwenhoek snel naar de Grote Visserijstraat waar Harry door radio Stanvaste ondervraagd over zaken waar hij zich hard voor maakt. Zoals de onmenselijke 100%-controle op Schiphol, de betaalbare vliegtickets naar Suriname, de naleving van de toescheidingsovereenkomst, de onvolledige AOW en de werkloosheid onder jongeren. Tussendoor beantwoordde hij vragen van luisteraars.

Harry bij Radio Stanvaste

's Avonds was er een politieke bijeenkomst in zaal Engels onder leiding van Mavis Albertina enJohn Kerster. Harry werd scherp ondervraagd door Chanine Bhoedie (succesvol onderneemster) en Samila Afkin (radiopresentatrice) over de uitvoerbaarheid van het SP-programma. Het programma werd afgesloten met de zanger Mark Dakriet (ex-Replay).

Twee dames luisteren aandachtig naar Herry van Bommel

U bent hier