h

Om geliefde tram te behouden heeft beeld ‘Moments Contained’ een unieke tramhalte gekregen

3 juli 2023

Om geliefde tram te behouden heeft beeld ‘Moments Contained’ een unieke tramhalte gekregen

Foto: SP Rotterdam

De SP Rotterdam heeft maandag 3 juli om 9:00 op het Stationsplein een ludieke actie voor het behouden van tramlijn 4, 7 en 20 gehouden. De partij wil hiermee duidelijk maken dat het bezuinigingsplan van de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) de prullenbak in kan. Het bezuinigingsplan kan nu nog tegengehouden worden, want op woensdag 5 juli staat het op de agenda van de MRDH.

De SP heeft bij Moments Contained, het nu al beroemde kunstwerk van de Britse kunstenaar Thomas J Price, een unieke tramhaltebord geplaatst met een hartenkreet voor behoud van de geliefde tram in Rotterdam. Het bezuinigingsplan van de MRDH is namelijk niet geliefd bij Rotterdammers die (dagelijks) afhankelijk zijn van de tram.

In het MRDH-plan Toekomstvast Tramnet wordt uiteengezet hoe tramlijnen geschrapt en ingekort gaan worden, waardoor reizigers tot wel 600 meter moeten lopen naar een halte. Duizenden reizigers verliezen ook nog eens hun halte. Tram 8 is door massaal verzet inmiddels gered, nu is er een strijd voor de overige tramlijnen.  

Just Hovens Greve van de SP Fractie: “Dit ondoordachte plan zorgt voor een toename van vervoersarmoede, juist in de meest kwetsbare wijken, zoals Delfshaven. De tram is voor velen de enige optie voor het bezoek aan familie, de dokter of markt. Gewone Rotterdammers worden door het ondoordachte bezuinigingsplan noodgedwongen honderden meters extra te lopen voor een halte of eeuwig te wachten op een tram die niet meer komt.“

Tijdens de actie van maandag 3 juli 09:00 hebben veel reizigers en geïnteresseerden een foto gemaakt bij het beeld ‘Moments Contained’ met het unieke tramhaltebord en de boodschappentas. Ook hebben reizigers een flyer gekregen voor de demonstratie van aanstaande woensdag 5 juli om 9:00 voor het kantoor van de MRDH (Westersingel 12). Deze demonstratie zal vlak voor de langverwachte vergadering van de Vervoersautoriteit MRDH plaatsvinden.

Reactie toevoegen

U bent hier