h

Buurten bij de volkstuinen in Terbregge

24 mei 2017

Buurten bij de volkstuinen in Terbregge

Foto: SP

Eindelijk is het protocol getekend. De tuinders van ATV Terbregge die moeten wijken voor de aanleg van de A13-16, de Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat zijn eruit. SP-raadslid Querien Velter heeft hiervoor wel druk moeten zetten bij wethouder Schneider, en met succes. Toch verloopt de uitvoering niet helemaal van een leien dakje. De SP-fractie kwam even buurten.

Na lang wachten is er eindelijk overeenstemming over de verhuizing en de vergoedingen. Nog steeds blijft het natuurlijk doodzonde, en veel emotioneel leed, het zijn mooie huisjes in een mooi gebied die plaats moeten maken voor de nieuwe snelweg.

Foto: SP

SP-raadslid Querien Velter in gesprek met Theo Koster van ATV Terbregge

De gemeente heeft veel geld gekregen van Rijkswaterstaat om het proces te realiseren, maar de tuinders hebben nog geen tekening gezien. Ook zouden ze graag het bestek willen zien. Alles is mondeling afgesproken maar er is nooit terugkoppeling van de gemeente geweest. 'We hebben nooit iets op papier gezien, we krijgen af en toe via via te horen wat er in staat, van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat,' aldus Theo Koster die het proces namens ATV Terbregge begeleidt. Het gaat om essentiële zaken, zoals een pomp die we niet willen, de riolering, maar ook een teveel aan Wifi-palen en dat soort kostbare zaken.

De amateurtuinders willen snel komen inspreken om meer duidelijkheid te krijgen en vooral om de vaart erin te krijgen. 'Het had al bijna af kunnen zijn als we zelf een aannemer in de arm mochten nemen, en goedkoper,' volgens penningmeester Herman Evenwel. De SP gaat proberen het zo snel mogelijk weer op de agenda van de commissie te krijgen, zodat ze snel kunnen komen inspreken.

U bent hier