h

Veilig Thuis Rotterdam moet fatsoenlijk functioneren

26 april 2017

Veilig Thuis Rotterdam moet fatsoenlijk functioneren

Foto: SP

SP-raadslid Josine Strörmann is boos: Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond eindigt in een onlangs verschenen inspectierapport op de allerlaatste plaats. Ondanks het feit dat iedereen, van links tot rechts, vindt dat juist een dienst die er is voor de slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling naar behoren moet functioneren. 11 Mei roept ze wethouder De Jonge op het matje bij de raadsvergadering.

Onlangs bracht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugdzorg een tussentijdse rapportage uit hoe het is gesteld met de verschillende Veilig Thuis-organisaties. Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR) scoorde daarbij op de allerlaaste plaats. Niet alleen kent de dienst hier in de regio te lange wachtlijsten, ook voldoet ze niet aan negen van de dertig verwachtingen waaraan de kwaliteit wordt getoetst.
Raadslid Josine Strörmann is geschrokken: 'De wethouder probeert ons steeds te sussen met dat er een verbetertraject is ingezet, dus dat het de goede kant op gaat. Maar dit is echt het laatste lijstje waarop je als stad slecht wil scoren. Ik wil 11 mei weten van wethouder De Jonge welke extra maatregelen hij gaat nemen. Slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling moeten namelijk kunnen rekenen op snelle, professionele zorg.'

U bent hier