h

Het water staat ons aan de lippen!

20 november 2015

Het water staat ons aan de lippen!

Het Hoogheemraadschap Delfland heeft aangekondigd dat de kwijtschelding voor de waterschapsbelasting zal worden afgeschaft. Hiermee komen duizenden Rotterdamse gezinnen in Delfshaven in de problemen. De gemeente Rotterdam weigert om op te komen voor deze Rotterdammers, dus sloot SP Rotterdam zich maar aan bij de wethouders en actievoerders uit andere gemeenten die wél in protest gaan.

Op donderdagmiddag 19 november kwamen tientallen actievoerders voor het kantoor van Hoogheemraadschap Delfland bij elkaar. Een van de aanwezige Rotterdammers was Tom Weerdmeester: "Woningcorporaties, bijna elke gemeente die onder het waterschap vallen, politieke partijen en bewoners hebben fel protest aangetekend tegen het afschaffen van de kwijtschelding. Als je als waterschap dan toch doorzet heb je een behoorlijk bord voor je kop."

Foto: Tom Weerdmeester

De SP was goed vertegenwoordigd

U bent hier