h

Zwembad Schuttersveld moet open blijven!

9 oktober 2014

Zwembad Schuttersveld moet open blijven!

Het nieuwe stadsbestuur wil flink gaan bezuinigen op recreatie, volgens de begroting die het college vorige week presenteerde. Zwembad Schuttersveld in Crooswijk zou daarom zijn deuren moeten sluiten. Niet wat de Crooswijkers betreft, en de SP steunt hen. Zwembad Schuttersveld moet open blijven!

Veel bewoners maken gebruik van het zwembad. Zo ook de schoolkinderen die met schoolzwemmen hierheen gaan. Het college praat de sluiting goed omdat er op enkele kilometers afstand twee andere zwembaden zijn. ''Deze zwembaden zitten al erg vol. Daarnaast kent Crooswijk heel erg weinig voorzieningen, het zwembad is daarom een geweldige aanwinst voor Crooswijk en mag dus niet verdwijnen'' aldus SP-raadslid Sun van Dijk.

Actieve bewoners zijn inmiddels al bezig verschillende acties op te zetten. Ze voelen zich ook gesteund door de gebiedscommissie. SP-gebiedscommissielid Menno Janssen: ''Een grote meerderheid is voor het openhouden van het zwembad, inclusief Leefbaar, ik hoop dus dat ze hun fractie op de Coolsingel kunnen overtuigen.''

De eerste actie is van Crooswijk Running Clinics en vindt aanstaande zaterdag plaats bij zwembad Schuttersveld, om 9.30 verzamelen voor het zwembad. De bedoeling is het zwembad tot de nok toe te vullen. Woensdag 15 oktober vindt er een hoorzitting plaats in het zwembad vanaf 20.00. Inspreken kan, meld je voor 13 oktober aan via gebiedscommissie@rotterdam.nl.
 

U bent hier