h

Mars tegen de armoede: dit is het begin

17 oktober 2014

Mars tegen de armoede: dit is het begin

Het is tijd voor een offensief tegen armoede, Rotterdam armoedevrij!  Dat was de boodschap van de Mars tegen de Armoede vrijdagavond, waaraan zo'n 300 mensen deelnamen. Op de trappen van het Stadhuis spraken onder andere SP-Kamerlid Sadet Karabulut, Dick Couvée van de Pauluskerk en Corrie van Brenk van Abvakabo FNV zich uit tegen de groeiende tweedeling.

Leefbaar-wethouder Maarten Struijvenberg nam uit handen van actievoerder Fred van der Meij en SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn het manifest tegen armoede in ontvangst, waarin tal van maatschappelijke organisaties pleiten niet te bezuinigen en mensen en kinderen in armoede juist een helpende hand te bieden. De mars en manifestatie zijn het begin van een grote campagne voor een offensief tegen armoede.

Een foto-impressie van de manifestatie:

Foto's: Diederik Olders
 

U bent hier