h

ROOD weer in gesprek over problemen Zadkine

11 april 2013

ROOD weer in gesprek over problemen Zadkine

Afgelopen woensdag behandelde de raadscommissie Jongeren, Onderwijs, Cultuur en Sport het sfeerrapport ‘Zat van Zadkine’. Er werd gelijk een succes geboekt: Zadkine wil aanstaande vrijdag met ROOD in gesprek om te praten over oplossingen voor de problemen van de studenten.

In de afgelopen jaren zijn er bezuinigingen bij Mbo-school Zadkine doorgevoerd waardoor het onderwijs keihard werd getroffen. In het rapport ‘Zat van Zadkine’ worden de problemen van studenten opgesomd: structureel uitval van lessen, te weinig docenten, onvoldoende ruimte, een te kort aan middelen en slechte communicatie. ROOD Rotterdam kaartte eind vorig jaar deze misstanden aan naar aanleiding van gesprekken met studenten.


Vertegenwoordigers van ROOD en Zadkine waren aanwezig bij de commissievergadering.

Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur van Zadkine, Luc Verburgh, waren de bezuinigingen nodig om uit de financiële crisis te komen. Maar Luc Verburgh gaf wel toe dat de school minder de commerciële markt moest opzoeken en dat de klachtenprocedure afgestemd moest worden op de doelgroep, namelijk de studenten van Zadkine. In eerdere gesprekken met ROOD verwees Zadkine studenten met klachten door naar de officiële klachtenprocedure, die niet afgestemd is op de doelgroep.

En Verburgh zegde toe om komende vrijdag weer met ROOD Rotterdam in gesprek te gaan om te praten over oplossingen voor de studenten.
Een overwinning voor ROOD en de studenten van Zadkine!

Nieuwsbericht Zadkine neemt klachten studenten niet serieus

Nieuwsbericht Zat van Zadkine

U bent hier