h

Zadkine neemt klachten studenten niet serieus

31 maart 2013

Zadkine neemt klachten studenten niet serieus

Op 21 maart is ROOD samen met studenten van het ROC Zadkine in gesprek gegaan met management, afdeling communicatie en de klachtencommissie van de ROC over het in december gepubliceerde rapport Zat van Zadkine.

In dit rapport luidde ROOD Rotterdam de noodklok over het onderwijs bij ROC Zadkine. Studenten hebben vaak te maken met misstanden op hun school; structureel uitval van lessen, te weinig docenten, onvoldoende ruimte, een te kort aan middelen en slechte communicatie.

De directie van Zadkine nam de klachten van de studenten niet serieus. In plaats van te praten over oplossingen, kwamen de vertegenwoordigers van Zadkine niet verder dan het doorverwijzen naar de officiële klachtenprocedure en het leveren van kritiek op het rapport en de wijze van actievoeren.

Voor ROOD Rotterdam is het duidelijk dat het de directie niet ging om tot structurele verbeteringen te komen voor hun studenten en de kwaliteit van onderwijs. ROOD heeft Zadkine laten weten zich samen studenten te beraden op de volgde stap en niet zal stoppen met acties totdat structurele verbeteringen wel zichtbaar zijn!

Nieuwsbericht Zat van Zadkine

U bent hier