h

Zorgen in Charlois over bezuinigingen op de zorg

3 maart 2013

Zorgen in Charlois over bezuinigingen op de zorg

Ruim vijftig senioren kwamen afgelopen week naar de informatiebijeenkomst over de bezuinigingen in de langdurige zorg in de Zuiderkroon in Charlois. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de kerngroep Charlois van de SP, samen met de ANBO en het Wmo-panel in Charlois. Veel aanwezigen hadden direct te maken met de gemeentelijke veranderingen op het gebied van de huishoudelijke zorg vanaf 22 april 2013.

Aan de informatiebijeenkomst bleek een grote behoefte, gezien de grote opkomst. Opvallend was ook dat veel ouderen nog weinig informatie hadden gehad over de veranderingen die er aan zitten te komen. Over bijvoorbeeld de wisseling van zorgaanbieders en dus het mogelijke verlies van de vertrouwde hulp. Immers per 22 april is er nog maar een aanbieder per deelgemeente, in Charlois Zuid is dat Aafje, in Charlois Noord is dat Humanitas. En over de aanscherping van de indicatiestelling waardoor mensen van gemiddeld 3 naar gemiddeld 2 uur gaan.

Leo Smits (deelraadslid SP Charlois) vond het opmerkelijk dat mensen blijkbaar slecht geïnformeerd zijn. Al eerder is een motie aangenomen van de SP-fractie om mensen goed te informeren over de wijzigingen in de Wmo. De SP-fractie gaat kijken of zij er druk achter kan zetten deze motie beter uitgevoerd te krijgen.

De aanwezigen werden opgeroepen hun ervaring met de thuiszorg de melden bij het door de SP Rotterdam opgezette Meldpunt Thuiszorg. Ook het Wmo-panel ontvangt graag ervaringen van de mensen, deze kunnen gestuurd worden naar het deelgemeentekantoor t.a.v. het Wmo-panel. De SP, het Wmo-panel en de ANBO zullen meer gaan samenwerken want om deze bezuinigingen tegen te houden moeten we samen een sterke vuist maken.

Ook werd een oproep gedaan om op 6 april naar Den Haag te komen voor de grote thuiszorgdemonstratie georganiseerd door Abvakabo FNV. Wilt u 6 april mee of wilt u ook een informatieavond organiseren over de Wmo, neem dan contact op met ipalm@sp.nl.

U bent hier