h

Zonder Schie is het Over

25 oktober 2012

Zonder Schie is het Over

Zonder Schie is het Over. Het lijkt duidelijk, de SP-fractie was op pad in Overschie. Bewoners alarmeerden de SP over de geplande bochtafsnijding van de Delfste Schie. Met daarmee twee bruggen en een twee onnodige fietspaden om de ''onveilige'' situatie te verbeteren. De SP kwam buurten.

Bij een bochtafsnijding van de Schie, kosten: 13 miljoen euro, zou achter de Grote Kerk in het historische dorp van Overschie een fietsbrug moeten komen, waarvoor de deelgemeente 75.000 euro bijlegt, het totale kostenplaatje met fietspad bedraagt 850.000 euro. De brug leidt dan naar een fietspad door de polder zonder lantaarnpalen. Het fietspad door het dorp zou onveilig zijn. Terwijl er nooit een probleem is geweest. Het pad door het dorp is ook nog eens korter, weten de bewoners.

De Hoge Brug bij de Schie
SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn met de verontruste bewoners op de 350 jaar oude Hoge Brug, een Rijksmonument, met uitzicht op de polder, nu nog onaangetast

De bochtafsnijding en de aanleg van de bruggen zouden nodig zijn voor een snellere en veiligere doorvaart. Maar de binnenvaart ondervindt zelden problemen volgens de bewoners. Ook zouden er ''aanpassingen'' nodig zijn aan de huidige Hoge brug. Verder moet een bomenrij in de Spaanse polder het ontgelden. De SP-fractie gaat in ieder geval in gesprek met hun collega's in de Provinciale Staten hierover en gaat vragen stellen in de commissie op het stadhuis.

De bewoners zijn een petitie gestart en zullen de handtekeningen zaterdag 27 oktober om 10.00 aanbieden aan wethouder van Huffelen in café Dik T (bij de Centrale Bibliotheek).

U bent hier