h

Exit Rutte heeft gevolgen voor Rotterdam

25 april 2012

Exit Rutte heeft gevolgen voor Rotterdam

Na de val van het kabinet wordt langzamerhand duidelijk welke lopende dossiers en wetsvoorstellen door de Tweede Kamer 'controversieel' verklaard zullen worden. Een aantal daarvan hebben directe gevolgen voor de besluitvorming in de Rotterdamse gemeenteraad. De SP wil hierover in discussie met het college van B&W.

Leo de KleijnVolgens de Rotterdamse SP-fractie is het onwaarschijnlijk dat de Wet Werken Naar Vermogen nog behandeld gaat worden of ongewijzigd door de Tweede Kamer komt. Ook voor andere dossiers heeft de val van het kabinet Rutte waarschijnlijk gevolgen voor Rotterdam. In ieder geval voor de planning en het tijdspad. Of het nu gaat over de aanleg van A13-A16, de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer, de decentralisaties bij AWBZ en Jeugdzorg of de afschaffing van deelgemeenten in Rotterdam.

De SP-fractie vindt dat Rotterdam de voorbereiding van de uitvoering van een aantal van deze maatregelen en wetswijzigingen direct moet stoppen waar de noodzaak niet meer aanwezig is. Zeker als de maatregelen negatieve gevolgen hebben voor Rotterdam en Rotterdammers, zoals de ingrepen in de bijstand en WSW. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: ''Rotterdam loopt vaak vooruit op rijksbeleid, de gemeente wil altijd het beste jongetje van de klas zijn, zeker als het gaat om bezuinigingsmaatregelen. Dus waarom nu niet?''

De SP wil hierover komende donderdag in discussie met het college tijdens de raadsvergadering.

U bent hier