h

Occupy-beweging ook in Rotterdam

17 oktober 2011

Occupy-beweging ook in Rotterdam

In navolging van de Amerikaanse Occupy-beweging, kwamen afgelopen zaterdag betogers in diverse steden in Nederland bijeen. Ook in Rotterdam klonk een pleidooi om de samenleving anders in te richten dan 'ie nu is.

Occupy Rotterdam

Zo'n tachtig mensen verzamelden zich zaterdag bij Roodkapje aan de Meent. Zij zijn allen ontevreden over hoe de samenleving op dit moment is ingericht. Hoe de huidige crisis in het bankwezen wordt aangepakt, over de groeiende werkloosheid, over de ongelijke verdeling van de welvaart in de wereld en in Nederland, in Rotterdam, over de bezuinigingen die worden uitgestrooid over de mensen die de crisis niet veroorzaakt hebben.
Van de Meent ging het naar het Beursplein waar het bont gezelschap de eerste tent opzette, muziek maakte en in discussie ging over hoe de wereld er dan wel moet komen uit te zien.

spandoeken maken

Jong, oud, gezinnen, kinderen, studenten, werkenden en werkzoekenden, allen waren in de gelegenheid hun zegje te doen tijdens het vrolijk, vreedzaam protest. Via de megafoon of via de diverse spandoeken die her en der te maken waren. Onder de bezoekers waren diverse SP'ers te vinden, uit Rotterdam en directe omgeving. Niet om de bijeenkomst politiek te kleuren maar om steun te betuigen en te luisteren naar de alternatieven en mee te denken over oplossingen.

De eerste tent wordt opgezet

Inmiddels is er een vaste groep mensen die elke bivakkeert op het Beursplein en ook de komende dagen zullen zij daar blijven. Met flyers informeren ze de voorbijgangers over de noodzaak van een alternatief. Steun betuigen en meedenken is dus nog steeds mogelijk dagelijks tussen 12.00 en 00.00 uur.

Muziek maken Alliantie voor solidariteit

De actuele programma-update op Facebook
Alliantie voor solidariteit: Sterkste schouders, zwaarste lasten

U bent hier