h

Grote Kerkplein wordt 'Solidariteitsplein'

14 september 2011

Grote Kerkplein wordt 'Solidariteitsplein'

Zaterdag 17 september 2011 verandert het Grote Kerkplein in het Solidariteitsplein. Op het plein bij de Laurenskerk tussen 14.00 en 17.00 uur zullen Rotterdammers van zich laten horen. Op en rond het stadspodium op het plein zal de Rotterdamse Troonrede plaats vinden, een parade van culturele uitspattingen en ongezoute optredens waarin organisaties en bewoners laten zien wat de bezuinigingen van het kabinet Rutte voor Rotterdammers kunnen gaan betekenen.

De manifestatie Solidariteitsplein wordt georganiseerd door de Alliantie voor Solidariteit. Deze alliantie is 1 september opgericht als antwoord op de beoogde sociale en culturele kaalslag. De alliantie bestaat uit meer dan dertig maatschappelijke en belangenorganisaties, vakbonden en politieke partijen (SP, PvdA en Groenlinks). Allen hebben besloten de handen ineen te slaan om de bezuinigingsplannen van kabinet Rutte tegen te houden. De alliantie is van mening dat dit kabinet de rekening van de crisis teveel bij mensen met een minimum en modaal inkomen neerlegt. Ook hollen de bezuinigingen op onderwijs en cultuur de kwaliteit van de samenleving verder uit. De alliantie kiest voor solidariteit en eerlijk delen.

Alliantie voor Solidariteit

De Alliantie voor Solidariteit roept iedereen, inclusief gemeentebesturen, op om in verzet te komen tegen dit kabinetsbeleid. De alliantie biedt ondersteuning aan iedereen die opkomt voor zijn recht. Op het Solidariteitspein zal aanstaande zaterdag de basis worden gelegd van dit verzet. Met optredens van onder anderen: Koor Ondersteboven, de Woordvakkers, Jeremiah, actievoerders van de RET, Stryder en Gaza, Cabaret Werkloos en De Rotterdamse Troonrede door Christine Monk (Schoonmakersparlement). De presentatie is in handen van Menno Smit en Lies Roest.

Bij slecht weer wordt de programmering verhuisd naar poppodium Heidegger aan het Grote Kerkplein.

Meer informatie: Ineke Palm; 06 511 110 73

www.alliantievoorsolidariteit.nl

U bent hier