h

Team SP traint voor de 'Nacht van de Vluchteling'

12 juni 2011

Team SP traint voor de 'Nacht van de Vluchteling'

Gisteren hebben een aantal teamleden van het team van de Socialistische Partij getraind voor de 'Nacht van de Vluchteling'. Onder leiding van Tweede Kamerlid en tevens teamcaptain Sharon Gesthuizen, heeft het team ter voorbereiding ruim 20 kilometer gewandeld. Aanstaande zaterdag is de 40 kilometer lange nachtwandeling van Rotterdam naar Den Haag.

Team SP aan het trainen
Teamleden en teamcaptain Sharon Gesthuizen tijdens de training

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag, zal het team van de SP 40 kilometer wandelen voor medische zorg voor de vluchtelingen in Birma. De start is om 24.00 uur in de nacht bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Op initiatief van de SP Rotterdam is het team 'Socialistische Partij opgezet, waarvan Gesthuizen de captain is.

Behalve sponsoren, is het voor sportieve SP'ers ook nog steeds mogelijk het team te versterken. Op deze manier probeert het team geld in te zamelen voor de vluchtelingen van het dictatoriale regime in Birma. Gesthuizen: "'In dit gebied woedt al jaren een bloedig conflict. Behalve het inzamelen van geld, proberen we ook aandacht te vragen voor deze dramatische strijd."

Banner nacht van de vluchteling

De SP steunt al jaren de oppositie in Birma tegen het heersend dictatoriale generaalsregime. Gedurende vele jaren zijn meer dan een miljoen Birmezen de jungle in gevlucht, uit angst voor het regime. Alle vluchtelingen – kinderen in het bijzonder – worden het slachtoffer van een acuut tekort aan medische zorg. Stichting Vluchteling wil met deze nachtwandeling geld ophalen om 'rugzakdokters' naar Birma te kunnen sturen om daar hulp te bieden. Deze dokters gaan met een backpack door het oerwoud om vluchtelingen te helpen.

Hier kunt u het team van de SP sponsoren en bijdragen aan medische zorg in de oerwouden van Birma.

Hier kunnen SP'ers zich inschrijven om zelf mee te lopen en sponsoren te zoeken.
Wanneer u op teamnaam 'socialistische partij' zoekt, wijst de rest zich vanzelf.

U bent hier