h

Buurten in Zuiddiepje

11 april 2011

Buurten in Zuiddiepje

De Rotterdamse SP-fractie ging vorige week buurten bij enkele bewoners van Zuiddiepje. Het Zuiddiepje is een straat in IJsselmonde. Recht tegenover het Brienenoordeiland met uitzicht op de Brienenoordbrug.

Zuiddiepje is bevolkt met over het algemeen oudere bewoners en zij hebben een eenvoudig vraag: Kan de straat niet wat groener? De stenen straat met wat bomen met daar omheen wat rondzwervend zand staat in schril contrast met het groene eiland aan de overkant.

Buurten in Zuiddiepje Met minimale middelen kan de buurt opgefleurd worden. De straat ligt aan het water, een stukje Maas. Langs deze kleine boulevard staan twintig bomen. Een omheining per boom met wat meerjarige beplanting zou de straat opfleuren. De bomen en het omliggend zand kunnen dan ook niet meer gebruikt worden als hondenuitlaatplaats. Dichtbij is een echte uitlaatplaats. Gemeentewerken zou dan ook het beheer en onderhoud op zich moeten nemen, want dat kunnen de bewoners gewoonweg niet meer.

De SP-gemeenteraadsfractie wil de bewoners van Zuiddiepje helpen de deelgemeente IJsselmonde te overtuigen van de te nemen maatregelen

U bent hier