h

Buurten bij Woonbron Heijplaat

6 december 2010

Buurten bij Woonbron Heijplaat

Twee weken geleden sprak de SP-fractie met bewoners van Heijplaat over de ontwikkelingen in de buurt. Er waren veel onduidelijkheden over sloop, nieuwbouw en voorzieningen. De SP-ers spraken daarom vandaag met Woonbron met de hoop wat duidelijkheid te krijgen hierover.

Fractievoorzitter Leo de Kleijn sprak met directeur Erwin Zwijnenburg (Hoogvliet e.o) en sociaal beheerder Ineke van Eden. Woningcorporatie Woonbron maakt zich ook zorgen. Ze willen de bewoners van Heijplaat niet in de steek laten aldus Zwijnenburg. Vijf jaren geleden zijn er beloftes gemaakt. Wonen, werken, leren en recreëren in Heijplaat, dat was het motto.

Vooral over de komst van een nieuwe school, beter gezegd of ie er komt, zijn er zorgen. Dat is toch wel de belangrijkste voorwaarde om de huidige inwoners te binden aan de wijk en nieuwe bewoners aan te trekken. Misschien nog wel belangrijker dan een supermarkt. Maar het lijkt erop dat de school uit het pakket van voorzieningen van de geplande multi functionele accommodatie (MFA) in de Heyse haven is geschrapt.

Heyse haven
De nog steeds onbebouwde Heyse haven

Als de sloop en bouw van de eerste fase van 'het Nieuwe Dorp' op gang komt dan zullen de voorzieningen wel komen. Maar iedereen lijkt te wachten op elkaar. Eerst voorzieningen dan bouwen versus eerst bouwen dan voorzieningen, het kip en ei verhaal. Het masterplan moet eerst nog 'uitvoeringsklaar' zijn, ofwel goedgekeurd door de deelgemeente.

De SP wil opheldering vragen bij de gemeente over de school die ineens uit het pakket van de voorzieningen van de multi functionele accommodatie is gehaald. Ook wil Leo de Kleijn vragen hoe het zit met het beloofde voorzieningencluster met een school, welzijnsvoorzieningen waaronder zeemanswelzijn in een nieuw maritime hotel op Heijplaat.

U bent hier