h

Geen cent minder voor gehandicapten

2 november 2010

Geen cent minder voor gehandicapten

Op 11 november wordt de begroting voor 2011 in de gemeenteraad besproken. De SP is het met een flink aantal zaken in die begroting niet eens en zal dan ook met tegenvoorstellen komen. Een hele belangrijke voor de Rotterdamse SP is de enorme en voorbarige bezuiniging van 3,2 miljoen op gehandicapten en chronisch zieken.

We berichtten hier en hier al eerder over de plannen van het college.

WMO

Dat de SP niet blij is met bezuinigen op deze groep Rotterdammers is duidelijk maar er is meer aan de hand. In 2009 was deze groep ook al de klos; de toelage voor chronisch zieken en gehandicapten werd afgeschaft en er moet nu een eigen bijdrage worden betaald voor de huishoudelijke zorg.

De nieuwe verordening Individuele Voorzieningen (soort gemeentewet die regelt welke voorzieningen en hulpmiddelen gehandicapten van de gemeente kunnen krijgen) staat pas eind november op de agenda van de gemeenteraad. Daar kan dus nog, gelukkig maar, van alles aan veranderen. Toch boekt wethouder Kriens al een miljoenenbezuiniging in voor 2011. Onvoorstelbaar maar waar.

De SP gaat dan ook de gemeenteraad voorstellen om deze voorbarige bezuiniging terug te draaien en eind november pas te besluiten OF er wel bezuinigd moet worden. Dus, college, rekent u zich niet rijk over de ruggen van Rotterdammers met een beperking!

U bent hier