h

Wethouder wil kinderarbeid?

15 oktober 2010

Wethouder wil kinderarbeid?

Dat nou ook weer niet maar er is wel degelijk iets aan de hand. Er komt per 1 januari een nieuwe verordening voor gehandicapte en zieke Rotterdammers. Met deze verordening worden ook een aantal bezuinigingen ingevoerd waar de
SP niet blij mee is. Mensen moeten overal eigen bijdragen voor gaan betalen, de scootmobiel moet zelf gekocht gaan worden en nog veel meer.

Josine Strormann Maar de meest opvallende bezuiniging is die op de thuiszorg, de zogenaamde huishoudelijke zorg die gehandicapte en zieke Rotterdammers kunnen krijgen. Per 1 januari gaan nieuwe aanvragers en mensen die een herbeoordeling hebben gekregen er flink op achteruit; en, nu komt ie: met name mensen met kleine kinderen. Want die kleintjes kunnen hun kamer zelf opruimen, boodschappen doen en nog veel meer. Een gezin met jonge kinderen, tussen de 5 en 12 jaar, kan per dag een uur minder thuiszorg krijgen. Dat is veel. Heel veel.

Josine Strörmann (raadslid): "Afgelopen woensdag in de commissie wist de wethouder ons uit te leggen dat kinderen vanaf 5 jaar best mee kunnen helpen met boodschappen doen en andere dingen. Ook kende zij een gezin met een kind van 12 jaar dat nooit meehielp en dat vond zij een schande. Ik vroeg haar: gaan uw regels er dan voor zorgen dat dit kind mee gaat helpen of gaan uw regels er voor zorgen dat dit gezin in de problemen komt? Ik denk het laatste. Kinderen in een gezin met een gehandicapte of zieke ouder moeten juist ontzien worden. En zeker niet gezien worden als professionele mantelzorgers. Bij de bespreking in de raad van de nieuwe verordening komen wij dan ook met een wijzigingsvoorstel, zodat deze gekkigheid snel vergeten kan worden...".

U bent hier