h

Buurten in Hoogvliet

29 oktober 2010

Buurten in Hoogvliet

Vrijdagavond gingen SP'ers langs de deuren in de wijk Zalmplaat in Hoogvliet. Daar deelden zij de nieuwste ZO-krant uit, en vroegen hoe het leven in de buurt was. Centraal stond de vraag hoe tevreden de buurtbewoners met hun nabije leefomgeving waren.

SP'ers vroegen wat de mensen vonden van hun woningbouwcorporatie, de voorzieningen in de wijk en natuurlijk ook naar hun mening over het nieuw rechtse kabinet. Vrijwel alle mensen vonden dat Hoogvliet veel te weinig voorzieningen heeft. Zo is er voor de jeugd en kinderen weinig te doen, waardoor zij zich op straat moeten 'vermaken.' Ook voor ouderen bleek er niets te doen. Een klein multifunctioneel theatertje zou erg op prijs gesteld worden, zodat ook de bejaarden in Hoogvliet eens een avond uit kunnen.

Paul van Uden

Over woningbouwcorporatie Vestia was men over het algemeen tevreden. Wel is het vreemd dat sommige woningen nog steeds niet voorzien zijn van dubbelglas, terwijl veel mensen al meer dan twintig jaar in dezelfde woning wonen. Dat politiek ver van de meeste mensen afstaat, bleek wel uit het feit dat de meesten niets wisten over het nieuwe kabinet, en al helemaal niet over het debat dat afgelopen week gevoerd is.

De SP gaat regelmatig de wijk in om te horen van de bewoners hoe het er daar echt aan toe gaat. Politiek hoort volgens de SP niet alleen vanuit een ivoren toren aan de Coolsingel bedreven te worden. Politiek moet vooral gedaan worden door naar de mensen toe te gaan, naar ze te luisteren en door samen met ze te strijden voor een betere wijk en een solidair Nederland.

U bent hier