h

SP vreest kil evenementenseizoen

17 mei 2010

SP vreest kil evenementenseizoen

Op 3 juni, na de installatie van de nieuwe wethouders, wil de SP een debat over het politieoptreden en het veiligheidsregime rondom de diverse evenementen die de afgelopen weken in de stad plaats hadden. De partij voorspelt met de inzet van een repressief zerotolerancebeleid een kil evenementenseizoen en wil er uitgebreid het debat over voeren in de raad. Voorafgaand daaraan stuurt de partij vandaag schriftelijke vragen aan de burgemeester en het college.

SP-fractievoorzitter Leo de KleijnZero tolerance en een drooglegging bij de voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord, het hardhandig verbieden van de 1-meidemonstratie, streng fouilleren bij het bevrijdingsfestival: De SP maakt zich zorgen over de verhardende veiligheidsmaatregelen die de afgelopen weken op de stad zijn losgelaten. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: “Door het verscherpte beleid waren ook heel veel gewone Rotterdammers de dupe. Ik wil weten wat daarvan het nut en de noodzaak is.”

De SP wil weten, zo aan het begin van het evenementenseizoen in de stad, of de verscherpte maatregelen onderdeel zijn van gewijzigd beleid van de gemeente en de politie. Ook wil de partij weten of ook rondom de komende evenementen in de stad, zoals het WK-voetbal en de Tour de France, even strikte veiligheidsmaatregelen verwacht kunnen worden. De Kleijn: “Je mag toch hopen dat straks de mensen een biertje mogen drinken in de stad als Oranje een wedstrijd wint.”

Bekijk de schriftelijke vragen over zero-tolerancebeleid en politie-optreden (PDF)
SP wil debat over verharding politieoptreden in Rotterdam

U bent hier