h

SP steunt kleine ondernemers

18 mei 2010

SP steunt kleine ondernemers

Gisteren presenteerde SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen 'Hart voor de zaak', een rapport met voorstellen om het de kleine zelfstandige in Nederland wat gemakkelijker te maken. De Charloise ondernemer en SP'er Hennie Verberne was erbij. Hij is een van de mensen die voor de gelijknamige film 'Hart voor de zaak' is geïnterviewd.

Hennie Verberne

Verberne is voorzitter van de winkeliersvereniging in de Rotterdamse wijk Zuidwijk, een club waarbij 117 ondernemers zijn aangesloten. Hij vermoedt dat 90 procent van hen niet is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Verberne is dat zelf ook niet: "Ik ben al meer dan twintig keer geopereerd. Als ik me nu bij een verzekering zou willen aansluiten, dan kost me dat zo'n 10.000 euro per jaar."
In 'Hart voor de zaak' komt naar voren dat minder dan de helft van de ondernemers zich niet tegen arbeidsongeschiktheid verzekert. De SP pleit daarom voor een collectieve verzekering met een goede dekking, tegen een betaalbaar bedrag.

Zo'n 95 procent van het Nederlandse bedrijfsleven bestaat uit kleine ondernemers en juist in crisistijd hebben zij het zwaar. Andere problemen waar zij tegenaan lopen zijn bijvoorbeeld een slechte huurbescherming en de inkoopmacht die grote bedrijven hebben. Ook bij aanbestedingen die de overheid doet, vissen kleine ondernemers vaak achter het net. In 'Hart voor de zaak' presenteert de SP tientallen voorstellen om het de kleine zelfstandige gemakkelijker te maken. Gesthuizen: "De SP is een partij voor en met ondernemers. Ook bij de verkiezingen van 9 juni zal onze inzet zijn: het kleinbedrijf kan op de SP rekenen!”

Aftrap SP-tour ‘Hart voor de Zaak’ – steun de kleine ondernemer
Bekijk de film 'Hart voor de zaak'

U bent hier