h

Als je een krachtwijk bent hoef je daar niet blij mee te zijn

28 januari 2010

Als je een krachtwijk bent hoef je daar niet blij mee te zijn

Deze week was de eerste Buurt Check-Up van dit jaar, deze keer in Noord in buurthuis Basta. De SP-raadsleden praatten even bij met de bewoners uit verschillende buurten van de deelgemeente.

Koor Ondersteboven

Het huis- en strijdkoor Ondersteboven beet het spits af met onder meer De Internationale.

betrokken ouderen uit Blijdorp

De SP-raadsleden spraken met actieve oudere bewoners die zich inzetten voor het behoud van hun filiaal van de bibliotheek in Blijdorp die zou moeten sluiten: een bezuiniging als onderdeel van de geplande verzelfstandiging van de Rotterdamse bibliotheek. SP-raadslid Josine Strörmann beloofde het deze week aan te kaarten in de gemeenteraad.

Karin Padmos over de schooltuinen En dan waren er nog de schooltuinen die dreigen te worden wegbezuinigd. Schooltuinen bieden stadskinderen de mogelijkheid kennis te maken met de natuur. Een aantal scholen, ouders en bewoners zetten zich in om de schooltuinen in Noord te behouden en de SP steunt ze daarin.

Jongerenwerkers aan het woord Vrijwillige jongeren die zich samen met het jongerenwerk van buurthuis Basta inzetten voor de jeugd en de buurt. Ze vertelden over de buurt en hoe ze er samen wat van proberen te maken. Zo is onlangs een Johan Cruyf-coart naast het buurthuis aangelegd.

Een vraag uit de zaalEen bewoonster in de zaal vroeg zich af hoe al deze bezuinigingen op voorzieningen in Noord te rijmen zijn met de zogenaamde krachtwijken waar in geïnvesteerd moet worden. Leo de Kleijn:'' Dat is niet te rijmen, als je een krachtwijk bent hoef je daar trouwens niet meteen blij mee te zijn, het geeft ook heel veel negatieve aandacht''.

Verder werd er nog gesproken over de verrotte installaties van de stadsverwarming waar bewoners in het Rottekwartier mee te kampen hebben. Leo de Kleijn heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college. Verder waren er mensen van bewonersorganisaties, kleine ondernemers en SP-leden uit de buurt om bij te praten met de SP-raadsleden. Enkele bewoners uit de Agniesebuurt maakten zich zorgen over de herstructureringsplannen voor 350 huizen in het Zomerhofkwartier: moeten zij ook weer wijken voor de rijken?

Napraten met Josine

Napraten en afspraken maken met bewoners.

Napraten met Theo

Theo Coskun praat even bij met de bevlogen opbouwwerker en bewoner Ed de Meijer.

Bezuinigingen op de bieb onzalig plan
Stadsverwarming laat huurders in de kou staan

U bent hier