h

Theo Coşkun piept gemeenteraad weg

8 oktober 2009

Theo Coşkun piept gemeenteraad weg

Vandaag sprak de gemeenteraad over regels voor het gebruik van mosquito's, de zoemapparaten die worden gebruikt om jongeren uit bepaalde delen van de stad te verjagen. Voortaan wordt iedere zes maanden bekeken of een mosquito nog nodig is. De burgemeester gaat bovendien voor alle 37 bestaande mosquito's kijken of ze niet hangen op plaatsen waar jongeren gewoon moeten kunnen komen. De SP diende een motie in om te zorgen dat alle mosquito's worden uitgezet totdat Aboutaleb onderzocht heeft welke aan mogen blijven en welke uit moeten. Dat voorstel kreeg geen meerderheid.

De SP wil - net als GroenLinks, D66 en ChristenUnie-SGP - geheel van de mosquito af. SP-fractievoorzitter Theo Coşkun: “Het gebruik van de mosquito is het failliet van het jongerenbeleid. In het Jongerenjaar 2009 worden jongeren ondertussen weggepest in Rotterdam." Coşkun liet vanmiddag in de raadszaal een harde pieptoon horen om duidelijk te maken hoe irritant de mosquito is voor álle goedwillende Rotterdamse jongeren.

Al langere tijd voert de SP actie tegen de mosquito. Dit voorjaar ging SP-jongerenorganisatie ROOD een flink aantal avonden de buurt in om mensen in Oud-Charlois om hun mening te vragen over de zeven mosquito's die in die buurt hangen. ROOD haalde honderden handtekeningen van bewoners op en bood die twee weken geleden aan de gemeenteraad aan. De SP-jongeren zullen nu de vinger aan de pols houden of Aboutaleb woord houdt en veel mosquito's ook echt zullen verdwijnen.

ROOD teleurgesteld in mosquito-plan Aboutaleb (30-07-2009)
College moet ingrijpen in mosquito-fetisj Lockhorst (18-03-2009)
Wildgroei mosquito's dreigt door te gaan (13-11-2008)

U bent hier