h

Middelland duimt voor Duimdrop

15 september 2009

Middelland duimt voor Duimdrop

De SP-fractie was afgelopen maandag op bezoek, buurten in de wijken, in Middelland. Per 1 augustus was de Duimdrop op het Branco van Dantzigplein in Middelland plotseling gesloten, midden in de zomervakantie, zonder de bewoners en het welzijnswerk in te lichten. De SP wil dit aanstaande donderdag aankaarten in de gemeenteraad.

Voor de sluiting van de Duimdrop op het plein zijn er ook al twee TOS-medewerkers weggehaald omdat het goed gaat op het Branco van Dantzigplein. Een bewoner: "Maar het gaat juist goed omdat Duimdrop en TOS er actief waren. Nu ligt het plein er verlaten bij, op enkele honderden kinderen na dan". Het ging steeds beter op en rondom het Branco van Dantzigplein ondanks dat de buurt Middelland verder daalde op de veiligheidsdindex.

SP-fractievoorzitter Theo Coşkun wil aanstaande donderdag in de raad graag te weten komen hoe het mogelijk is dat bewoners vooraf niet over de sluiting van de Duimdrop zijn ingelicht. Theo Coşkun: ''Ik wil ook graag weten hoe de huidige situatie op het plein te rijmen is met de door de gemeente gewenste kindvriendelijke wijken".

Branco van Dantzigplein bezoek 2008

Zaterdagmiddag 19 september vindt er een feest en een handtekeningenactie plaats op het plein om Duimdrop weer open te krijgen.

U bent hier