h

“We zijn geen engeltjes, maar veroorzaken geen overlast”

5 maart 2009

“We zijn geen engeltjes, maar veroorzaken geen overlast”

Afgelopen dinsdag zijn ROOD, jongeren in de SP Rotterdam en andere actieve SP’ers samen met SP Tweede-Kamerlid Sadet Karabulut gaan buurten in de wijk Charlois. Zij spraken met bewoners van de Wolphaertsbocht en vroegen onder andere naar hun mening over mosquito’s, apparaten die jongeren met een irritante zoemtoon verjagen. Tientallen bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om met hun handtekening te protesteren tegen de mosquito.

Buurten in de Wolphaertsbocht over de mosquito

Veel buurtbewoners vertelden het onterecht te vinden dat alle jongeren lastig gevallen worden door de mosquito’s. Ook jongeren die zich niet misdragen worden weggejaagd door het gezoem. De SP vindt dat de overlast door jongeren niet wordt opgelost door het ophangen van de apparaten. ROOD coördinator Tugba Karabulut: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen op straat. Maar mosquito’s pakken de overlast niet aan. Het probleem wordt alleen maar verplaatst, want die jongeren gaan een paar meter verderop staan.”
 
De bewoners wilden echte oplossingen zoals meer activiteiten voor jongeren in de buurt, een jeugdhonk en meer blauw op straat. Een jonge buurtbewoner wist te melden: “We zijn geen engeltjes, maar we veroorzaken geen overlast. We willen graag een eigen ontmoetingsplek in de buurt.”
 
Net als de buurtbewoners vindt de SP dat overlast van jongeren wel aangepakt moet worden. Karabulut: “Ze moeten op hun wangedrag worden aangesproken door wijkagenten en als ze over de schreef gaan, opgepakt worden. Maar het is belachelijk dat alle jongeren weggejaagd worden door het zoemgeluid terwijl zij helemaal niets verkeerds doen.”
 
ROOD Rotterdam gaat komende tijd door met verzamelen van handtekeningen voor verwijdering van de mosquito’s.

SP-jongeren roepen op tot proefproces mosquito
Teken tegen mosquito's

U bent hier