h

Oplossing nodig voor gevaarlijke verkeerssituatie de Vuurplaat

20 februari 2008

Oplossing nodig voor gevaarlijke verkeerssituatie de Vuurplaat

De SP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over de gevaarlijk verkeerssituatie bij de Laan op Zuid ter hoogte van de Vuurplaat. Tijdens een buurtbezoek van de Rotterdamse SP-fractie aan de Kop van Zuid afgelopen maandag vertelden bezorgde bewoners hierover. De SP vindt dat er snel actie ondernomen moet worden.

Leo de KleijnSP-raadslid Leo de Kleijn: ''Het verkeersplein is erg onoverzichtelijk. Het is onduidelijk wie er voorrang heeft. De kruising roept een beeld op van een vierbaanssnelweg terwijl er gewoon fietsers en voetgangers oversteken. Bovendien raast de tram er ook nog eens tussendoor. Levensgevaarlijk dus.'

Bewoners hebben de onveilige verkeerssituatie al meer dan eens aangekaart. Er zijn verschillende acties uitgevoerd. Begin februari ging het dan opeens echt mis. Tijdens een ernstig verkeersongeluk raakte iemand zwaargewond. Er moest zelfs een traumahelicopter aan te pas komen.

Laan op Zuid ter hoogte van Vuurplaat
De Kleijn: 'Ik wil dat hier snel stoplichten geplaatst worden. Dat is echt de enige manier om deze kruising echt veilig te maken voor fietsers, voetgangers en automobilisten. En zo lang die stoplichten er niet staan moet de weg teruggebracht worden naar een tweebaansweg. De situatie nu is gewoon te gevaarlijk. Ik heb het college om snelle maatregelen gevraagd voordat er nog meer ongelukken gebeuren.

U bent hier