h

SP-jongeren delen oordopjes uit tegen Mosquito

15 december 2007

SP-jongeren delen oordopjes uit tegen Mosquito

ROOD, jong in de SP, deelde zaterdag oordopjes uit aan jongeren op het Zuidplein om hen te beschermen tegen het geluid van de Mosquito. De mosquito is een apparaat dat een hoge toon produceert die vooral voor jongeren hoorbaar en irritant is, en in steeds meer winkelcentra en metrostations in Rotterdam wordt geplaatst. Volgens de SP-jongeren is de mosquito geen oplossing voor overlast en hebben veel jongeren last van het geluid. Zaterdag deelde ROOD daarom honderden oordopjes uit en vroeg jongeren naar hun mening over de Mosquito.

Eerder sprak al onder andere de Rotterdamse Jongerenraad zich uit tegen de 'mug'. Ondertussen worden ze echter op steeds meer plaatsen geplaatst. ROOD krijgt berichten dat sommige jongeren er zelfs hoofdpijn van krijgen en bijvoorbeeld op Zuidplein moeten omlopen om bij de bus te komen.

Jurgen van der Sloot van ROOD: 'Een grote groep jongeren wordt zo onterecht lastiggevallen. Het apparaat lost niets op - hangjongeren zoeken toch wel een andere plek om te hangen. Overlast en criminaliteit moet je natuurlijk aanpakken, maar met hangen op zich is niets mis. Terwijl Rotterdam zich heeft uitgeroepen tot Jongerenhoofdstad voor 2009, pest de gemeente met mosquito's en samenscholingsverboden jongeren systematisch weg uit de stad.'

Wat de SP betreft zijn jongeren net zo welkom in Rotterdam als iedereen en is er niets mis mee als ze een plek zoeken om samen te komen en hun vrienden te ontmoeten. De gemeente kan zo'n plek juist organiseren en leuk maken - bijvoorbeeld door van Vrijdagavond Jongerenavond te maken in het centrum van Rotterdam. ROOD zal daarom de komende tijd jongeren ook op andere plaatsen vragen naar hun ervaringen en klachten over de Mosquito, en hen vragen waar zij wél behoefte aan hebben om Rotterdam een echte jongerenstad te laten worden.

SP: Vrijdagavond Jongerenavond in Rotterdam-Centrum (19-10-2007)

U bent hier