h

ROOD lanceert 'Huisjesmelker van het Jaar'-verkiezing

6 november 2007

ROOD lanceert 'Huisjesmelker van het Jaar'-verkiezing

Dinsdagmiddag werd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam de verkiezing van 'Huisjesmelker van het Jaar' gelanceerd. Het was een beetje koud en regenachtig, waardoor er nog geen honderden studenten over hun huisbaas kwamen klagen... maar die kans hebben ze de komende weken nog volop, in de stad en via www.rood.sp.nl.

Met de verkiezing willen de organisaties de gevolgen van de kamernood op de kaart zetten. Door het tekort aan kamers kunnen huisjesmelkers doen wat ze willen: veel studenten wonen op een te kleine kamer voor een te hoge huur. Volgens recent onderzoek van de LSVb is het slecht gesteld met studentenkamers. Niet alleen betalen veel studenten te veel huur, ook de veiligheid van studentenhuizen laat te wensen over. Studenten weten vaak niet wat hun rechten zijn en durven niet te klagen.

Onder andere landelijk ROOD-voorzitter Gijsbert Houtbeckers en LSVb-voorzitter Lisa Westerveld waren vanmiddag bij de aftrap aanwezig. Huisjesmelker Harro demonstreerde in de praktijk hoe het huisjesmelken in z'n werk gaat. De komende weken gaan ROOD en lidbonden van de LSVb in het hele land met de actie aan de slag. De ergste profiteur van de woningnood onder studenten krijgt een oneervolle prijs van ROOD en de LSVb. De 'Huisjesmelker van het Jaar'-verkiezing wordt voor de derde keer georganiseerd.

Bekijk een video-impressie op Campus TV
Beluister het radio-item op NOS Headlines

U bent hier