h

Com.wonen wil gekraakte woning ontruimen

28 maart 2007

Com.wonen wil gekraakte woning ontruimen

Twee weken geleden is één van de woningen aan het Maarland, die huisbaas Com.wonen wil slopen, gekraakt. De bewoners in tuindorp Vreewijk verzetten zich al bijna een jaar tegen de sloop van 85 woningen aan de Bree en het Maarland. Vandaag kwamen twee agenten met een medewerkster van Com.wonen aan de deur om de kraker te sommeren het pand te verlaten. Maar ontruimd werd er uiteindelijk niet.

Vreewijk

De 'kraker' vroeg kalm of de agenten een uitzettingsbevel hadden. Dat was niet zo. De medewerkster van Com.wonen zei dat er een timmerman gestuurd zou worden om de sloten te vervangen en dat de 'kraker' er niet op zou hoeven te rekenen dat Com.wonen nog iets voor hem zou doen.
De 'kraker' vroeg of de huur - die hij de 19e overgemaakt had - al teruggestort was. De medewerkster was daar niet van op de hoogte en zou de boekhouding bellen. Een van de bewoners uit de wijk legde vervolgens aan de agenten uit dat het hier niet zomaar om een kraakactie gaat, maar dat Com.wonen op een onrechtmatige manier woningen onttrekt aan de reguliere verhuur. Daarop zijn de agenten en de medewerkster van Com.wonen vertrokken.

Het gaat intussen al lang niet meer om het oorspronkelijke plan, de bouw van een complex ouderenwoningen op die plek. Het gaat er simpelweg om wie de baas in de buurt is: de bewoners of Com.wonen.

Com.wonen loopt op de zaken vooruit
Krista van Velzen: afblijven van Vreewijk
Vreewijk: 94 procent tegen sloop
Blog van Bree, Maarland, Klaphek en Langegeer in Vreewijk

U bent hier