h

Vreewijk: 94 procent tegen sloop

29 augustus 2006

Vreewijk: 94 procent tegen sloop

Het actiecomite tegen de sloop van 85 woningen aan de Bree, Langegeer, Maarland en Klaphek in Vreewijk overhandigde afgelopen maandag de uitkomst van de bewonersenquete aan Com.wonen. Op een enkeling na zijn alle bewoners tegen de voorgenomen sloop.

De bewoners zijn niet alleen boos over de plannen van de corporatie, maar ook over de weigering van Com.wonen om een normale discussie aan te gaan. Dat leidde tot een spontane bezetting van het kantoor van de corporatie.

Com.wonen wil de 85 woningen slopen om plaats te maken voor nieuwbouw en ouderen-huisvesting. Maar het is volstrekt onduidelijk waarom het nodig zou zijn om zo rigoreus te hakken in dit unieke Rotterdamse tuindorp. Een onderzoek naar de bouwkundige staat van de huizen is er nog niet. En de Bewonersorganisatie Vreewijk (BOV) suggereerde al eerder een aantal alternatieve locaties voor extra ouderen-huisvewsting.

De SP ondersteunt de acties van de bewoners. Saskia Osadiaye-van der Kooi, SP fractievoorzitter in de deelgemeenteraad Feijnoord stak de actievoerders een hart onder de riem op de druk bezochte bewonersavond op 29 augustus: "Ik heb het bestuur van de deelraad gevraagd om duidelijk stelling te nemenn en geen sloopvergunning af te geven. Actieve leden van de SP staan klaar om jullie te ondersteunen!"

SP gemeenteraadslid Leo de Kleijn zei op de bijeenkomst verbijsterd te zijn over de opstelling van Com.wonen. "Een corporatie hoort er te zijn voor de bewoners. Het is volstrekt onder maat hoe Com.wonen hier omgaat met de eigen huurders."

U bent hier