h

Actie op stations: Landelijke meldweek prestaties NS

4 januari 2003

Actie op stations: Landelijke meldweek prestaties NS

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Rotterdam, 3 januari 2003

Ook in Rotterdam worden in het kader van de 'landelijke meldweek prestaties NS' actie gevoerd. Deze actie hoort bij de bekende SP-campagne 'Pak de trein terug'. Van 6 januari tot en met vrijdag 10 januari worden op stations Rotterdam CS en Alexander kaarten uitgedeeld aan reizigers. Via deze kaarten worden NS-klanten opgeroepen hun ervaringen door te bellen of te mailen. Vertragingen, treinuitval en gebrek aan informatie, maar natuurlijk ook positieve verhalen kunnen worden doorgegeven op nummer 0900- 202 52 70

Het startsein voor deze actie wordt tijdens de ochtendspits op NS-station Haarlem gegeven door Arda Gerkens, onder muzikale begeleiding van Bob Fosko en Jan Paul van der Meij. Er worden in het hele land 100.000 kaarten uitgedeeld. Gerkens:"Bij de NS en in Den Haag krijgen de reizigers geen gehoor, daarom hebben wij besloten de ervaringen te verzamelen en te bundelen in een Logboek dat wij binnen twee weken willen overhandigen aan minister de Boer."
In de week van 16-22 december is door 45 treinreizigers een vooronderzoek gedaan. Bij dit onderzoek werden vertragingen, informatieverstrekking, aanwezigheid van zitplaatsen en het langskomen van de conducteur gemeten. Het eindoordeel is dat de treinritten nog een mager zesje krijgen; in de avondspits echter een onvoldoende, een 5,3.
Gerkens: "Het is van belang dat de minister nu ook gaat zien wat alle NS-reizigers allang weten: zo kan het echt niet langer." Doel van de campagne 'Pak de trein terug' is de trein weer onder verantwoordelijkheid van de overheid te krijgen.

Locatie CS: maandag 6 januari tussen 16.00 en 18.00 uur
dinsdag 7 januari tussen 07.00 en 09.00 uur
Locatie Alexander: donderdag 9 januari tussen 16.00 en 18.00 uur
Vrijdag 10 januari tussen 07.00 en 09.00 uur

Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Zie ook: Actie tegen NS-beleid op station CS en Alexander en Zeer succesvolle actie 'pak de trein terug!'

Terug naar Archief

U bent hier