h

Zeer succesvolle actie 'pak de trein terug!'

7 november 2002

Zeer succesvolle actie 'pak de trein terug!'

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Den Haag, 7 november 2002


Op 30 oktober en 1 november vonden in Rotterdam acties plaats in het kader van de landelijke SP-actie "Pak de trein terug". Een flink aantal SP-ers hebben, zowel 's ochtends vroeg als 's middags, pamfletten uitgedeeld op stations CS en Alexander. Het reizende publiek was in het algemeen erg enthousiast over de actie. Mensen konden direct een kaartje invullen en ondertekenen en heel veel mensen deden dat ook. Vrijdag, op station Alexander, werd zelfs een kwart van de uitgereikte kaartjes (405 stuks) gelijk ingevuld en weer teruggegeven. Dit uitstekende resultaat werd mede veroorzaakt door de zelfgemaakte posters die op en rond het station waren opgehangen. Op die manier waren de reizigers al nieuwsgierig gemaakt voordat ze de SP-ers tegen het lijf liepen. Er kwamen behoorlijk wat reacties uit het publiek, men vond het ook heel leuk en goed dat de SP dit deed. Zeer positief was dat op een gegeven moment zelfs NS-personeel (gewoon in uniform) mee ging folderen! Kortom, een geslaagde actie.

Zie ook: Actie tegen NS-beleid op station CS en Alexander

Terug naar Archief

U bent hier