h

Actie tegen NS-beleid op station CS en Alexander

30 oktober 2002

Actie tegen NS-beleid op station CS en Alexander

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Den Haag, 27 oktober 2002


Op station Rotterdam CS en station Alexander en meer dan dertig andere NS-stations wordt de komende week weer actie gevoerd onder het motto 'Pak de trein terug'. Onder anderen de lokale SP-afdeling gaat handtekeningen verzamelen van reizigers en personeelsleden.

Twee maanden geleden leverde de actie 'Pak de trein terug' een stormvloed aan steunbetuigingen en handtekeningen op. Kort na dit begin hielden enkele organisaties een korte handtekeningenactie tegen de prijsverhoging, die door tienduizenden reizigers werd onderschreven. SP-Kamerlid en initiatiefneemster Arda Gerkens: "De onvrede over de gang van zaken bij de NS is erg groot. Wij willen het probleem bij de wortels aanpakken. Het gelazer is begonnen bij de verzelfstandiging van de NS in 1995 en die moet dan ook worden teruggedraaid."

Naast handtekeningen verzamelen zullen de actievoerders het NS-personeel verwennen met een lekkernij voor bij de koffie. De CAO-onderhandelingen tussen de NS-directie en de vakbonden zijn vastgelopen en een personeelsconflict dreigt. Gerkens: "De NS wil wel de inflatie in haar treintarieven doorberekenen, maar niet in de lonen voor het personeel. Dat is niet uit te leggen. Wij willen het personeel graag een hart onder de riem steken."

Locatie CS: woensdag 30 oktober tussen 07.00 en 09.00 uur
Locatie Alexander: vrijdag 1 november tussen 16.00 en 18.00 uur

Meer informatie:
Theo Cornelissen
(010-) 417 37 12 of (06-) 20 43 01 96
Laurens Ivens (landelijk coördinator 'Pak de trein terug')
(06-) 47454960

Terug naar Archief

U bent hier