h

2009: Europese verkiezingen

11 juni 2009

Uitslagen Europese verkiezingen per wijk

Bij de Europese verkiezingen van vorige week donderdag heeft de SP met name goed gescoord op Heijplaat (16,7%) en in wijken als het Oude Noorden (14,9%) en Spangen (14,0%). Op de Erasmusstraat in Noord haalde de SP dit keer het hoogste stemmenpercentage: 19,7 procent. De opkomst liep zeer uiteen: van 60,5% in het Scheepvaartkwartier tot slechts 13,2% in Schiemond.

Lees verder
4 juni 2009

SP stabiel in Rotterdam

De SP heeft bij de Europese verkiezingen in Rotterdam 8,6 procent van de stemmen gehaald - ten opzichte van 8,5 procent in 2004. Daarmee handhaaft de partij zich, terwijl alle andere grote politieke partijen verliezen. Ook landelijk boekt de SP een kleine winst.

Lees verder
3 juni 2009

EFR-lijsttrekkersdebat: 'Minder Brussel betekent veel minder marktwerking'

In de grote aula van de Erasmus Universiteit van Rotterdam zaten gisterenavond honderden mensen te wachten op de uitzending van het grote lijsttrekkersdebat. De lijsttrekkers van de zes grootste partijen traden in het live programma Eén Vandaag met elkaar in debat over de belangrijksten Europese onderwerpen: De economische crisis, de grenzen van Europa en de kosten van de Europese Unie. Dennis de Jong, de nummer één van de SP, betoogde dat “minder Brussel” een einde aan veel problemen kan maken: “Het probleem is voor een deel van Brussel veroorzaakt”, aldus Dennis de Jong tijdens het debat.

Lees verder
3 juni 2009

Rotterdammers: Europa moet afblijven van publieke diensten

Een overgrote meerderheid van de Rotterdammers wil niet dat Europa zich bemoeit met haven, post, zorg, onderwijs en openbaar vervoer in Rotterdam. Dat blijkt uit een flitsonderzoek dat de SP de afgelopen week op de Rotterdamse markten uitvoerde. SP'ers ondervroegen 200 Rotterdammers over waar Europa zich mee moet bemoeien, en waar de EU vanaf moet blijven. (Zie ook de tabel onderaan dit bericht)

Lees verder
2 juni 2009

Laatste campagneweekend op weg naar 4 juni

Het afgelopen pinksterweekend waren nog veel SP'ers te vinden om de mensen ervan te overtuigen aanstaande donderdag te gaan stemmen. Verspreid over de stad plakten ze posters en deelden flyers en 'tomaatsponzen met een boodschap' uit. Een sfeerimpressie.

Lees verder
2 juni 2009

Europa en de integratie van arbeidsmigranten

Niet de kandidaat- europarementariërs maar het publiek mocht op woensdag 26 mei zijn zegje doen de centrale bibliotheek in Rotterdam. Het thema was integratie en de stellingen werden opgegooid door onder meer de nummer vier van de SP, Niels Jongerius. “Het vrije verkeer van Oost-Europese arbeiders moet worden ingeperkt,” betoogde hij, “dit om uitbuiting van een kwetsbare groep voor wie arbeidsmigratie geen carrièrestap is maar die door omstandigheden wordt gedwongen land en gezin te verlaten om elders voor minder dan het minimumloon te werken.”

Lees verder
30 mei 2009

Nederland wil minder Brussel: Handen af van de havenarbeider!

De havenarbeiders - dockers - wilden minder Brussel en ze kregen het ook. Massaal en jarenlang verzet tegen de liberalisering van het havenwerk leidde er in 2006 toe dat het Europees Parlement de Havenrichtlijn van tafel veegde. Een succes voor de SP, de havenarbeiders en de vakbonden.

Lees verder
30 mei 2009

Impressie van een weekje campagne in Prins Alexander

De campagne voor de Europese verkiezingen is inmiddels in volle gang. Ook in de deelgemeente Prins Alexander is er deze week flink campagne gevoerd. Op verschillende dagen waren daar SP'ers te vinden op de plek waar een actieve SP'er zich bij uitstek thuis voelt: op straat tussen de mensen om in gesprek te gaan over de naderende verkiezingen en onze standpunten. Een impressie van een weekje campagne.

Lees verder
29 mei 2009

Verkiezingscampagne bij moskee en café

Overal waar mensen zijn, is de Rotterdamse SP deze dagen op straat te vinden, om de mensen te informeren over de Europese verkiezingen van 4 juni en de standpunten van de SP. Vandaag onder andere bij de moskee én in het café.

Lees verder

Pagina's

U bent hier