h

Verkiezingscampagne bij moskee en café

29 mei 2009

Verkiezingscampagne bij moskee en café

Overal waar mensen zijn, is de Rotterdamse SP deze dagen op straat te vinden, om de mensen te informeren over de Europese verkiezingen van 4 juni en de standpunten van de SP. Vandaag onder andere bij de moskee én in het café.

Vrijdagmiddag folderden ploegen SP'ers bij Turkse en Marokkaanse moskeeën, na het vrijdagmiddaggebed. De verkiezingsflyer werd gretig aangepakt en gretig gelezen. Veel mensen bleken van plan op 4 juni te gaan stemmen, ondanks de voorspelde lage opkomst. Veel vragen waren er over thema's van werkloosheid tot de toekomst van jongeren in Rotterdam. Met een aantal mensen werd een afspraak gemaakt om binnenkort nog eens verder te praten.

's Avonds gingen SP-jongeren uit Rotterdam en Vlaardingen met flyers en sponsjes op stap langs de cafés op de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat - sommige kroegen echte SP-cafés, andere niet. Op de terrassen kwamen vaak geanimeerde discussies op gang. Veel mensen was het nog niet helemaal duidelijk waar de Europese verkiezingen precies om gingen. Sommigen zeiden niet te gaan stemmen omdat 'Europa een zooitje is' en werden overtuigd dat juist de SP staat voor een transparanter en minder bemoeizuchtig Brussel.

Juist de laatste dagen van de campagne is de SP op straat. Bijvoorbeeld zondag op het Dunya-festival, dinsdag en donderdag op de markt, en woensdag en donderdag bij Rotterdam Centraal en andere stations. We kunnen nog goed mensen gebruiken die tussen nu en 4 juni een paar uur beschikbaar hebben om mee te werken in de campagne. Kijk in de agenda wat er gebeurt en geef je op!

U bent hier