h

2007: Statenverkiezingen

16 december 2010

Debat: De Hardwerkende Rotterdammer

Woensdagavond stond Arminius in het teken van de 'Hardwerkende Rotterdammer.' Leo de Kleijn van de SP en Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam gingen hierover met elkaar in debat. Beiden hadden één overeenkomst: werk moet lonen. Het verschil tussen het bijstandsniveau en het minimumloon moet daarom groter worden. Daar hielden de overeenkomsten ook op, want daar waar Leefbaar vindt dat de bijstandsuitkering nog verder naar beneden kan, daar vindt de SP dat het minimumloon omhoog moet.

Lees verder
16 maart 2007

Wiel Senden geïnstalleerd als Statenlid

Tijdens de eerste Statenvergadering donderdag is Rotterdammer Wiel Senden geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten. Wiel was nummer twee op de kandidatenlijst en is op dit moment onder andere penningmeester van de Rotterdamse SP-afdeling en regiobestuurder voor de Rijnmond.

Lees verder
9 maart 2007

Ineke Palm waarschijnlijk Eerste-Kamerlid

Ineke Palm, voorzitter van de SP afdeling Rotterdam, gaat waarschijnlijk zitting nemen de Eerste Kamer. Door de grote groei van de SP bij de Statenverkiezingen van afgelopen woensdag haalt de SP hoogstwaarschijnlijk twaalf zetels in de Senaat, en Ineke staat als twaalfde op de kandidatenlijst. Eind mei kiezen Provinciale Staten de Eerste Kamer.

Lees verder
9 maart 2007

Ook in regiogebieden enorme winst SP

Niet alleen in Rotterdam, ook in het regiogebied dat onder de afdeling valt behaalde de SP grote winst bij de Statenverkiezingen woensdag. In veel gemeenten is de SP drie tot vier keer zo groot geworden als vier jaar geleden. In Zwijndrecht wordt de SP met 13,5 procent vier keer zo groot als in 2003. In Capelle scoort de SP een goede 12,7 procent. En in de gehele Hoekse Waard haalt de partij scores boven de tien procent, met een vervijfvoudiging in Strijen.

Lees verder
8 maart 2007

Uitslagen per wijk: SP de grootste in 64 stembureaus

In 64 Rotterdamse stembureaus is de SP bij de Statenverkiezingen woensdag de grootste partij geworden, en in 89 stembureaus is de SP de PvdA gepasseerd. In de wijken Vreewijk, Nieuw Crooswijk, het Oude Noorden, Bospolder en Spangen haalde de SP scores die ruim boven de dertig procent liggen. Het hoogste percentage stemmen behaalde de SP dit keer in de 1e Reserveboezemstraat in Crooswijk: 37,8 procent.

Lees verder
7 maart 2007

SP opnieuw de tweede partij van Rotterdam!

Tientallen Rotterdamse SP-leden zitten in het Rotterdamse afdelingspand vol spanning te wachten op eigenlijk toch wel de belangrijkste uitslag van de avond: die van Rotterdam. Rond 22.30 is 'ie eindelijk bekend: 18,3 procent!

Lees verder
7 maart 2007

De laatste campagne-uren...

Een verkiezingscampagne is pas afgelopen als de stembussen sluiten. En zelfs dan gaat de SP nog door, met het plakken van 'SP-stemmers bedankt!'-posters op alle verkiezingsborden. Enkele foto's van de laatste uren van de campagne voor de Statenverkiezingen.

Lees verder
6 maart 2007

Laatste flyeroffensief bij scholen en op de markt

Weer of geen weer, morgen zijn de verkiezingen. Dus gingen SP-jongeren vanmiddag op pad voor een laatste flyeroffensief. Op de centrummarkt en bij de Hogeschool Rotterdam, de Willem de Kooning en het Erasmus MC. Want met een beetje enthousiaste blik en glimlach raak je, ondanks de regen en de wind, al snel veel folders en sponsjes kwijt...

Lees verder
5 maart 2007

Jan Marijnissen op campagne in Rotterdam

Maandagmiddag deed de SoeP-Express Rotterdam aan. Met SoeP voor alle Rotterdammers, sponsjes, folders, alle Zuid-Hollandse Kamerleden en... Jan Marijnissen. Het weer zat niet mee: hoewel de zon af en toe oogverblindend was, deed de harde wind zijn best om elke folder, spons en ballon de Koopgoot in te blazen. De parasol boven de SoeP-Express moest weer worden binnengehaald. Maar aan aandacht van passanten geen gebrek: de gesprekken beloven wat voor de uitslag van aanstaande woensdag.

Lees verder
5 maart 2007

Op bezoek bij de Arentschool in Kralingen

Jan Marijnissen bezocht vandaag samen met Kamerleden Ron Abel en Marianne Langkamp en Rotterdams raadslid Josine Strörmann de Arentschool in Kralingen-West. Op de school is Henk Kooij een ouderinitiatief gestart om 'witte' ouders te bewegen hun kind naar de school te sturen, zodat de school meer een afspiegeling van de wijk wordt. Kooij, directeuren Kees Adriaansen en Gerard Koenen en leden van de medezeggenschapsraad stonden Jan en de anderen te woord.

Lees verder

Pagina's

U bent hier