h

Ineke Palm waarschijnlijk Eerste-Kamerlid

9 maart 2007

Ineke Palm waarschijnlijk Eerste-Kamerlid

Ineke Palm, voorzitter van de SP afdeling Rotterdam, gaat waarschijnlijk zitting nemen de Eerste Kamer. Door de grote groei van de SP bij de Statenverkiezingen van afgelopen woensdag haalt de SP hoogstwaarschijnlijk twaalf zetels in de Senaat, en Ineke staat als twaalfde op de kandidatenlijst. Eind mei kiezen Provinciale Staten de Eerste Kamer.

Ineke PalmIneke is 56 jaar, en is behalve afdelingsvoorzitter in Rotterdam werkzaam voor het Wetenschappelijk Bureau van de SP. Ze promoveerde in de epidemiologie en was onder andere coördinator van de actiegroep 'Zorg geen Markt'.

Als Ineke inderdaad in de Eerste Kamer gekozen wordt, wil ze zich veel vanuit Rotterdam laten voeden om te horen hoe slechte wetten als de WMO en de Inburgeringswet uitpakken, zei ze gisteren op Radio Rijnmond: "Ik beschouw die twaalfde zetel voor de SP toch een beetje als de Rotterdamse zetel. We hebben hier een hele goede uitslag gemaakt, 18,3 procent. De Rotterdammers hebben voor die twaalfde zetel gezorgd en dat zullen ze merken."

Luister naar Ineke op Radio Rijnmond (RealAudio)

U bent hier