h

Buurten in de wijken deel 4: Afrikaanderwijk

19 september 2022

Buurten in de wijken deel 4: Afrikaanderwijk

Foto: 12 september

Vorige week maandag 12 september is de SP-fractie langsgegaan in de Afrikaanderwijk. De fractie is in gesprek gegaan met bewoners en organisaties over hoe het gaat in de Afrikaanderwijk en wat er beter kan in dit gebied.

We zijn begonnen met de wijk met de laagste opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen en eindigen in de wijk met de hoogste opkomst. Op 12 september hebben we de Afrikaanderwijk bezocht. Volgens de cijfers is de verkiezingsopkomst in Afrikaanderwijk slechts 36,12 procent.

Wij , fractievoorzitter Theo Coskun en fractiemedewerker Emin Basoglu, begonnen de dag eerst met een afspraak bij de Katrol. Daar sloot ons kersverse burgerraadslid Tom Breedveld zich bij ons aan.

Kinderen uit groep 3 en 4 krijgen waardevolle hulp in lezen en rekenen door studenten die begeleid worden door de Katrol. De unieke aanpak van de Katrol is effectief en onmisbaar. Helaas heeft de Katrol niet de welzijnsaanbesteding gekregen van de gemeente, als onderaannemer van DOCK zijn zij tussen de wal en het schip geraakt. Wat de SP betreft blijft de Katrol overeind. De Katrol is namelijk al 15 jaar actief met veel succes op alle basisscholen van Charlois.

Verder zijn we op bezoek geweest bij wat er over is gebleven van de Tweebosbuurt. Het is pijnlijk om te zien dat de gemeente en Vestia, ondanks hevig verzet van bewoners, toch de sloop van de Tweebosbuurt hebben doorgezet. Niet alleen gebouwen zijn daar gesloopt, maar ook een hechte gemeenschap.

Hierna hebben we een bezoek gebracht aan het Klooster bij het Afrikaanderplein en Het Gemaal op Zuid.

Binnenkort gaat de SP-fractie Buurten in de Wijken in Beverwaard.

 

Reactie toevoegen

U bent hier