h

Onrechtvaardige sloop Tweebosbuurt begonnen

21 juni 2021

Onrechtvaardige sloop Tweebosbuurt begonnen

Foto: SP Rotterdam

Vanochtend is de sloop van de Tweebosbuurt begonnen. Bewoners voerden actie om de sloop een halt toe te roepen. De politie werd uiteindelijk ingeschakeld om de aanwezige actievoerders te verwijderen. Ondanks de jarenlange strijd van de Tweebossers tegen de sloopplannen is de sloop vandaag toch doorgezet.

Ook de zware kritiek van de VN rapporteurs heeft de Burgemeester en wethouder niet van gedachten doen veranderen.

Uit solidariteit waren er bewoners uit andere slooplocaties in Rotterdam afgereisd naar de Tweebosbuurt. Vol ongeloof keken zij naar hoe de huizen in de Tweebosbuurt werden gesloopt. Ook de SP was aanwezig om bewoners een hart onder de riem te steken.

De sloopwerkzaamheden gaan nog een aantal weken duren. Voor aanstaande donderdag heeft de SP samen met andere partijen een debat aangevraagd over de mensenrechtenschendingen die nu plaatsvinden door het Rotterdams woonbeleid.

U bent hier