h

Rotterdam zoekt laatste olievogels

5 juli 2018

Rotterdam zoekt laatste olievogels

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Begin deze week kondigde Rijkswaterstaat aan te stoppen met het actief opsporen van zwanen en ganzen die getroffen zijn door de olieramp. De SP vindt dat cynisch want er komen nog steeds meldingen van gestrande vogels binnen. De partij diende daarom vandaag een voorstel in dat desnoods Rotterdam zelf samen met het Havenbedrijf en de diensten daar de laatste besmeurde beestjes uit de haven moet vissen. Het voorstel werd unaniem aangenomen.

Afgelopen maandag bracht de SP een bezoek aan vogelopvang De Houtsnip. Daar hoorden we dat er nog steeds vogels vol olie worden bij de verschillende opvangen in de regio worden binnengebracht. Des te vreemder om 's avonds in de krant te lezen dat Rijkswaterstaat de actieve opsporing staakt 'omdat ze geen vogels meer ontdekken'. Raadslid Taylan Cicek:´Dan heb je toch niet goed genoeg gezocht, denk ik dan. Dan moeten we het als Rotterdam, het Havenbedrijf en de diensten in de haven zelf maar oppakken. Zo lang hebben we trouwens niet meer. Want hoe later je de vogels vindt en onderbrengt bij de opvang, hoe kleiner de overlevingskansen worden.'
 

U bent hier