h

Aan de slag!

19 april 2018

Aan de slag!

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Sinds vorige week is de gemeenteraadsfractie aangevuld met twee burgerraadsleden. Ook zijn in de gebieden onze mensen nu officieel van start gegaan. En ook in de afdeling zijn er lopende acties in volle gang. Een overzicht van de activiteiten.

Met de installatie van twee burgerraadsleden is de fractie voorlopig compleet. Van links naar rechts: Taylan Cicek: tijdelijke commissie Sociaal, Burak Yildiz: burgerraadslid, tijdelijke commissie Ruimtelijke Ordening, Luiza Soares: burgerraadslid, tijdelijke commissie Fysiek en Aart van Zevenbergen: fractievoorzitter en tijdelijke commissie Bestuur.

Foto: Theo Huygens

In Charlois werden voor de gebiedscommissie Adrianus van Rooijen en Rietje Velders geinstalleerd. In Delfshaven zet namens de SP Ineke Palm het werk voort.

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Bij de ledenvergadering werd afscheid genomen van de mensen die in de gebieden de SP de afgelopen jaren hebben vertegenwoordigd. (Op de foto: Hüsniye de Roock en Piet Koole ontvangen uit handen van Aart van Zevenbergen een attentie voor het goede werk).

Vervolgens is een eerste aanzet gegeven tot het evalueren van de verkiezingscampagne met de leden. Een speciale commissie zal 13 juni conclusies en aanbevelingen presenteren aan de leden.

Intussen loopt een heel aantal acties gewoon door: 

We ondersteunen de huurders in Schiebroek in verzet tegen de schimmel in hun woningen. Binnenkort worden de opgehaalde handtekeningen aangeboden aan Vestia.

De nieuw gekozen gebiedscommissie gaat zich als eerste hard maken voor de wederopbouw van Zuidwijk. Na de sloop van sporthal Asterlo gaapt er een naargeestige krater in de wijk, terwijl de bewoners behoefte hebben aan voorzieningen.

We ondersteunen de Nakba-herdenking, in solidariteit met de Palestijnse vluchtelingen over de hele wereld. Meer info via het Facebookevent en Rotterdam voor Gaza.

De ROOD-jongeren zetten zich in voor betaalbare studentenhuisvesting. Sluit je aan en teken de petitie!

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Papierwerk kan wachten: de fractie en gebiedscommissie laten zich eerst bijpraten over de laatste stand van zaken in de Wielewaal. Bewoners strijden er al geruime tijd tegen de huidige sloop door Woonstad. Zelf hebben ze namelijk een haalbaar én financieel sluitend alternatief voor de verouderde woningen. Een alternatief dat er bovendien voor zorgt dat de bewoners terug kunnen keren in een woning die nog steeds betaalbaar is.

V.l.n.r.: Fractiemedewerker Michiel Knoops, bewoner van het eerste uur, Leo Smits, Wil de Ben, voorzitter van de Unie van Bewoners, Aart van Zevenbergen, fractievoorzitter van de SP en Adrianus van Rooijen, lid van de gebiedscommissie.

U bent hier