h

SP wil voorlopig geen tariefsverhogingen van het openbaar vervoer

10 november 2017

SP wil voorlopig geen tariefsverhogingen van het openbaar vervoer

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

De SP wil dat de tarieven van het openbaar vervoer voorlopig niet verhoogd worden. Raadslid Tom Weerdmeester stelde vragen naar aanleiding van de aankondiging in de diverse media over de prijsstijgingen.

Het komend jaar gaan de tarieven voor het openbaar vervoer in Rotterdam omhoog. Het basistarief stijgt van 89 naar 90 cent, het tarief per kilometer met 0,2 cent. Ook de Fastferry en de BOB-bus worden duurder. Tom Weerdmeester plaatst vraagtekens bij de tariefstijging, die is vastgesteld door de metropoolregio Rotterdam. 'Ik zie niet in waarom de metropoolregio over de tarieven zou moeten gaan. Een lage prijs is juist een instrument om het openbaar vervoer aantrekkelijk te maken en te houden. Dat is broodnodig als we in Rotterdam minder autokilometers willen maken.'

Daarnaast komt de tariefstijging op een moment dat de files in en om de stad enorm zijn, onder andere omdat de Maastunnel is afgesloten. De mogelijke alternatieven over de weg lijken uitgeput. Weerdmeester vindt het cynisch om juist dan de tarieven te verhogen: 'Dit is juist het moment om mensen de file uit te krijgen en ze het openbaar vervoer als betaalbaar alternatief te bieden.'

U bent hier