h

Voortaan betere verbinding tussen speciaal onderwijs en wijkteams

22 juni 2017

Voortaan betere verbinding tussen speciaal onderwijs en wijkteams

Foto: Pixabay

Een voorstel van de SP om de verbinding tussen het speciaal onderwijs en de wijkteams te verbeteren is vandaag aangenomen. Door de complexe situatie waarin leerlingen en ouders zich bevinden en het feit dat niet alle wijkteams op deze vraag toegerust zijn ging het nu nogal eens mis.

Scholen die lijdzaam toezagen hoe hun leerlingen niet de de juiste zorg of ondersteuning krijgen. Een begin van een oplossing voor dit probleem is vandaag gemaakt: een voorstel van de SP om een vast aanspreekpunt voor ouders en school in te stellen is aangenomen. Dit aanspreekpunt moet de ouders en school begeleiden in het contact met het wijkteam waar het zorgbehoefende kind woont. Als pilot wordt de komende zes maanden deze proef uitgevoerd, na zes maanden volgt een evaluatie.

Pieter Schol is blij: 'Niet alle wijkteams zijn voorbereid op de complexe zorg en begeleiding die sommige leerlingen nodig hebben. Bovendien is het voor sommige ouders lastig om goede zorg aan te vragen. Dat lijkt nu eindelijk opgelost te gaan worden. Het heeft in onze ogen al te lang geduurd dat deze kinderen en hun ouders in de kou stonden. We denken dat deze manier werken kan aanslaan zodat er later veel meer scholen – en dus ouders en kinderen – baat bij kunnen hebben.'

U bent hier