h

Evides moet Rotterdammers niet afsluiten van water

7 juni 2017

Evides moet Rotterdammers niet afsluiten van water

Foto: SP

De gemeente Rotterdam moet waterleverancier Evides aanspreken op de aanscherping van het incassobeleid, vindt de SP. Naar aanleiding van verschillende klachten van armlastige Rotterdammers, stelde SP-raadslid Josine Strörmann schriftelijke vragen aan het college hierover.

Evides dreigt opeens wel heel snel met afsluiting van water, zelfs bij een alleenstaande moeder met drie kinderen en een meneer van 76. 'Klanten worden te snel afgesloten. Dit staat nogal haaks op alle nieuwe plannen van Rotterdam om de schuldhulp te verbeteren,' aldus Strörmann. Onlangs werd een motie van de SP aangenomen om meer te aandacht te vestigen op individuele schuldhulp vanuit de gemeente.

Josine Strörmann: 'Evides moet door de gemeente aangesproken worden op deze rigide opstelling, zodat het waterbedrijf leert begrip te tonen voor persoonlijke omstandigheden van klanten met schulden. Daarnaast vind ik dat niemand het recht op drinkwater kan worden ontzegd.'

 

 

U bent hier