h

Zet de Hofbogen weer op de rails

30 maart 2017

Zet de Hofbogen weer op de rails

Foto: SP

De Rotterdamse SP-fractie maakt zich zorgen over de voortgang van het project om de Hofbogen op te knappen. Op een avond voor bewoners en betrokkenen op 7 maart bleek dat er veel enthousiasme is en er zijn veel ideeën en voorstellen zijn over de invulling, vergroening en het gebruik van het dak. Zolang de verkoop van het traject nog niet in de pijplijn zit zal een verdere vergroening van het tweede gedeelte moeizaam zijn.  De SP heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Er is nog veel onduidelijkheid over de verkoop door de huidige eigenaren (ProRail en Hofbogen BV), maar ook over de planning en het herstel van het tweede deel van de Hofbogen. SP-raadslid Querien Velter heeft veel vragen voor de wethouder: “De gemeente Rotterdam heeft zich tot nu toe erg op de achtergrond gehouden en moet wat ons betreft veel actiever aan de slag gaan. Is het waarschijnlijk dat er een marktpartij is die het gehele traject van bijna 2 kilometer wil kopen?” Maar er zijn ook vragen over de renovatie van de bogen zelf, hoe staat het daar nu mee? Velter vraagt zich ook af of er een plan B is als de verkoop niet doorgaat. In ieder geval moeten bewoners en ondernemers met hun plannen meer betrokken worden in het proces, vindt de SP´er.

Het zou volgens de SP-fractie goed zijn als de gemeente afspraken maakt met ProRail om bijvoorbeeld tijdelijk delen van het dak te huren en er ruimte te bieden voor alle goede ideeën en plannen die er zijn wat betreft de vergroening en gebruik van het dak.

U bent hier