h

Hillegersberg Schiebroek bezuinigt nog verder op welzijn

22 maart 2017

Hillegersberg Schiebroek bezuinigt nog verder op welzijn

Via een U-bocht bezuinigt de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek vanaf volgend jaar nog verder op het welzijn. SP'er Piet Koole is boos dat zijn commissie 'liever geld terugstort naar de Coolsingel dan dat het investeert in het welzijn'.

De gebieden mogen vanaf volgend jaar 10 procent van het budget voor welzijn reserveren voor Couleur Locale. Nu is dat nog 5 procent. De SP verwacht dat Hillegersberg-Schiebroek niet de maximale 10 procent kan besteden aan Couleur Locale, mede door de aangescherpte regels. Toch heeft de gebiedscommissie HiS gisteren besloten 9 procent van het budget ervoor te reserveren. SP’er Piet Koole is hier gefrustreerd over: 'Geld voor welzijn moet naar welzijn. Als hier te weinig Couleur Locale-initiatieven zijn, heb ik liever dat het geld naar de reguliere welzijnsorganisaties gaat die daar nu al zeer goede initiatieven mee bekostigen. Het geld dat overblijft wordt anders namelijk teruggestort naar de Coolsingel: absurd wanneer je ziet dat de welzijnsorganisatie nu al budget te weinig heeft. Sterker nog, de Gebiedscommissie heeft meerdere malen aan de Coolsingel laten weten dat er meer geld beschikbaar moet komen voor het welzijnswerk in hier in het gebied.

In Delfshaven werkt het wel
In andere gebieden, zoals Delfshaven, werkt de nieuwe verdeling voor het budget voor welzijnswerk wel goed. Vice-voorzitter Ineke Palm: 'Hier zijn volop goede Couleur Locale-initiatieven van de bewoners. Hier is het juist fijn dat we kunnen afwegen naar welk project het geld gaat of juist naar een van de grotere welzijnsorganisaties.

Koole sluit af: 'De gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek gaat enorm streng om met de bewonersinitiatieven. Dat moedigt de mensen niet aan maar remt ze af. Het is allemaal superdubbel. De gebiedscommissie meldt vaak bij de Coolsingel dat er te weinig geld is voor welzijnswerk, vervolgens haalt ze wel meer geld van het reguliere budget af om aan Couleur Locale te geven. Dit terwijl ze weten dat dit geld niet uitgegeven gaat worden. Voor wie is die gebiedscommissie nu eigenlijk aan het werk?'

U bent hier