h

Geen bouw op groene speelplek Stampioenstraat

16 maart 2017

Geen bouw op groene speelplek Stampioenstraat

De geplande bouw van zelfbouwhuizen aan de Stampioenstraat in Feijenoord levert veel commotie op. Buurtbewoners protesteren tegen het verdwijnen van een spaarzaam stukje groen in een versteende wijk, die bovendien een veilige speelplek biedt voor de kinderen van de buurt. De SP schaart zich achter de buurtbewoners en is zeer kritisch op de bouwplannen.

Querien Velter vat het standpunt van de SP samen: “Wij zijn voor het verdichten van de stad als het geen negatieve consequenties heeft voor de bewoners die er al wonen. In het geval van de Stampioenstraat staat de nieuwbouw van 4 tot 8 huizen in geen verhouding tot het verlies van de veilige speelruimte en groen voor de buurt. Dit college gaat prat op het aantrekkelijk maken van de stad voor gezinnen met kinderen, maar blijkbaar geldt dat niet voor de tientallen gezinnen rondom de Stampioenstraat. Zeker Rotterdam-Zuid heeft nog zeeën aan bouwgrond, onbegrijpelijk dat dan juist hier kosten wat kost een paar huizen moeten komen."

Bewoners maken zich terecht zorgen dat het stukje groen wat over blijft, verstopt achter de nieuwe huizen, niet openbaar toegankelijk zal blijven. Zij vrezen meer overlast voor de omliggende huizen als de speelplaats wordt verplaatst naar het binnenterrein, waarna dit vervolgens zal worden afgesloten.

Vandaag zal de discussie over de bouwplannen aan de Stampioenstraat verder gevoerd worden in de gemeenteraad van Rotterdam. Het ziet er naar uit dat een minimale raadsmeerderheid van Leefbaar Rotterdam, CDA en D66 de bouwplannen zal steunen.

U bent hier